Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Κάτι… συμπτώσεις: Νέες ανακοινώσεις για τον νεκρό της Αμφίπολης την εβδομάδα πριν τις εκλογές!

Παναγιωταρέα
Ολως τυχαίως, βεβαίως βεβαίως, την εβδομάδα πριν τις εκλογές αναμένεται να πληροφορηθούμε περισσότερα στοιχεία για τον νεκρό της Αμφίπολης! Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μελέτης του οστεολογικού υλικού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, τα αποτελέσματα-όπως φύλο, ηλικία, ανάστημα-της μακροσκοπικής μελέτης του οστεολογικού υλικού, από τον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος, θα ανακοινωθούν εντός του μηνός Ιανουαρίου.

Με αφετηρία, εξάλλου, το άτομο το οποίο εκπροσωπείται από τα σκελετικά κατάλοιπα του τύμβου Καστά, θα διερευνηθεί το ανθρωπολογικό, κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του πληθυσμού της Αμφίπολης.
Η ανάλυση του συγκεκριμένου υλικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την ολιστική προσέγγιση ενός δείγματος τριακοσίων περίπου σκελετών, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και καλύπτουν χρονολογικώς την περίοδο από το 1000 π.Χ. έως 200 π.Χ.

http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου