Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αμφίπολη:Εκπρόσωποι του υπ. Πολιτισμού ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών

Αμφίπολη:Εκπρόσωποι του υπ. Πολιτισμού ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών
Το πρώτο διερευνητικό βήμα για την επόμενη ημέρα της έρευνας στον Τύμβο Καστά και υπό την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έγινε σήμερα το μεσημέρι. Δύο εκπρόσωποι του ΥΠΠΟ μετέβησαν στην Αμφίπολη όπου είχαν συνάντηση με την διεπιστημονική ομάδα των ανασκαφέων, δηλαδή την κα Κατερίνα Περιστέρη, τον αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Λεφαντζή, τον πολιτικό μηχανικό κ. Δημήτρη Εγγλέζο και τον καθηγητή γεωλογίας κ. Γρηγόρη Τσόκα.



Η συνάντηση ήταν περίπου δίωρης διάρκειας, ήταν κατά βάση ενημερωτικού χαρακτήρα και περιέλαβε μια πολύ σύντομη ξενάγηση στο ταφικό μνημείο. Οι πληροφορίες που φτάνουν στο protothema.gr αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του ΥΠΠΟ προέρχονται από τις Διευθύνσεις Αναστήλωσης και Συντήρησης Αρχαίων Μνημείων, επομένως επρόκειτο για στελέχη του υπουργείου με ειδικές γνώσεις. Προφανώς, ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αμφίπολη ήταν να λάβουν μια εικόνα των εργασιών που έχουν συντελεστεί μέχρι στιγμής, καθώς και των άμεσων αναγκών οι οποίες κατά προτεραιότητα θα πρέπει να καλυφθούν με τις κατάλληλες εργασίες για την ασφάλεια του μνημείου.

Οι απεσταλμένοι του ΥΠΠΟ, όπως είναι λογικό, θα μεταφέρουν στον υπουργό κ. Νίκο Ξυδάκη τις εντυπώσεις τους από αυτή την πρώτη επαφή με τους ανασκαφείς, πιθανώς εν όψει της κατάρτισης ενός συνολικού σχεδίου που θα αφορά το άμεσο αλλά και το ευρύτερο μέλλον της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου