Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

To λέει η καρδιά του! Ο Μητροπολίτης που σόκαρε και αποστόμωσε Γερμανούς Δημοσιογράφους!


1200


Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας αποστόμωσε και σόκαρε τους Γερμανούς Δημοσιογράφους που κατηγόρησαν τους Έλληνες για τεμπέληδες και αμφισβήτησαν την κρίση που περνά η χώρα.
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως,σύμφωνα με το romfea.gr, μιλώντας στον Alpha για την εν λόγω επίσκεψη των Γερμανών και τις εικόνες που
συνάντησαν, αλλά και τα νούμερα που δείχνουν το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης επεσήμανε «την Παρασκευή μία ομάδα Γερμανών Δημοσιογράφων επισκέφτηκε την Δυτική Θεσσαλονίκη και την Μητρόπολη μας για να δουν αν υπάρχει κρίση. Επισκέφτηκαν το συσσίτιο των Αγίων Πάντων. Ήρθαν στις κοινωνικές δομές και στο κοινωνικό παντοπωλείο. Την ώρα που μπήκαν ένας διευθυντής κλινικής, ο κ. Καβαλιώτης, που διαθέτει τον χρόνο του με ομάδα ιατρών έδινε την δική του μάχη να εμβολιάσουν να δώσουν φάρμακα. Οι Γερμανοί σημείωναν. Όταν ήταν έτοιμοι να φύγουν, μου είπαν, “θα σας στενοχωρήσουμε, αυτό που εμείς ξέρουμε είναι ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, φοροφυγάδες, δεν μπορούν να ζήσουμε με τους άλλους Ευρωπαίους σε αρμονία».
«Μάλλον θα έπρεπε εγώ να ρωτήσω εσάς για τους Έλληνες. Γνωρίζετε ότι όταν κατά χιλιάδες Έλληνες ήρθαν και πότισαν την Γερμανική Γη με τον ιδρώτα τους δούλευαν στις φάμπρικες και τα εργοστάσια. Αυτό που αποκαλείται γερμανικό θαύμα έχει τον ιδρώτα των συμπατριωτών μου. Ζητήσατε εργάτες και εμείς στείλαμε ανθρώπους. Ήταν αυτοί που έχτισαν εκκλησιές, εταιρείες, συλλόγους. Εσείς έπρεπε να μου πείτε γι αυτό που ζείτε στην χώρα σας. Είδατε όλο αυτό εδώ το θαύμα που συντελείται από τους εθελοντές. Και τώρα που οι αντοχές μας δοκιμάζονται η Εκκλησία δίνει την καθημερινή της μαρτυρία» είπε στους Γερμανούς δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, όπως δήλωσε στον Alpha989.
«Άκουγαν προσεκτικά», εξήγησε ο ιεράρχης. «Αυτοί είναι οι τεμπέληδες. Αυτός ο λαός αντιστέκεται, σταυρώνεται για την Ανάσταση του, μαζεύεται στις εκκλησιές για να πάρει δύναμη. Αυτός είναι ο λαός μας», σημείωσε.
«Άκουσαν πολύ προσεκτικά, σημείωσαν και καταλάβαινα από τον τρόπο που αποχαιρετιστήκαμε πρέπει να άλλαξαν στην σκέψη τους πράγματα στην καρδιά τους. Είδαν έναν στρατό αγάπης, επιστήμονες, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, απλές γυναίκες, απλούς ανθρώπους, γυναίκες» είπε ο ιεράρχης.
«Η μεταφράστρια, λόγω των γεγονότων του 2ου Π.Π. είπε, όταν της ανέφερα την φράση πως είναι ένας στρατός αγάπης, πως στην Γερμανία δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν την λέξη στρατός. Τους είπα να το μεταφράσουν ακριβώς, όπως το είπα, στρατός αγάπης που στα χέρια του κρατά μία ατομική βόμβα αγάπης που ανατρέπει όλα όσα εμείς με αλαζονεία χτίζουμε», ανέφερε ο ιεράρχης στο σταθμό συμπληρώνοντας «Το 1961 σε ένα Χριστουγεννιάτικο μήνυμα ο πρόεδρος Αντενάουερ έλεγε: Σπέρματα δημιουργικότητας βρίσκονται σε κάθε λαό, ουδέποτε όμως και σε κανένα τόπο δεν προσδιόρισαν τόσο έντονα το σύνορο της ανθρώπινης παρουσίας όπως αυτό συντελέστηκε στους Έλληνες. Το μεγαλοφυές σε αυτούς ήταν ότι αποκάλυψαν με αλάνθαστη ακρίβεια το θεμελιώδες, το ουσιώδες, την κεντρική ιδέα. Από τους Έλληνες πηγάζει κάθε πνευματική μας ενασχόληση».
«Αυτό το τέρας τη κρίσης εμείς το φτιάξαμε και μόνο εμείς θα το χαλάσουμε όταν θα γίνουμε άνθρωποι ξανα.Η αγάπη είναι μυστική δύναμη, δεν κάνει θόρυβο. Με προκάλεσαν, μου είπαν ποιος φταίει, αν είμαστε θυμωμένοι με τους πολιτικούς μας, είπα ότι είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου γιατί κανένας από εμάς δεν θέλει να σταυρωθεί. Ο Χριστός δεν αναζήτησε να βρει ανθρώπους για να τιμωρήσει. Εμείς πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι για να χαλάσουμε το τέρας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βαρνάβας.


http://blablaworldnews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου