Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μέτωπο Τ.Λιου και Μ.Ντράγκι κατά του Β.Σόιμπλε: "Δεν έπρεπε να αφεθεί να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες"...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύμμαχο στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης βρήκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ.Λιου στο πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από την αμερικανική πλευρά.
Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι "Δεν έπρεπε να αφεθεί η κρίση να φτάσει σε αυτό το σημείο"και όχι "Δεν έπρεπε να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες" αλλά τώρα που έκλεισαν πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ανοιξουν "το συντομότερο δυνατό".

Πρακτικά ο Τ.Λιου διερεύνησε τα περιθώρια να ανοίξει η ρευστότητα της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες μέσω αύξησης του ELA και η γενκή στάση του Μ.Ντράγκι ήταν θετική, αλλά του τόνισε ότι "Ο Β.Σόιμπλε πρέπει να πειστεί να άρει τις επιφυλάξεις του".
Προς τούτο ταξιδεύει αύριο στο Βερολίνο ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ αποφασισμένος να κάμψει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τις αντιστάσεις του Β.Σόιμπλε.
Σε ότι αφορά τον μηχανισμό για την δημιουργία "γέφυρας" ο Λιου έδειξε να γνωρίζει πρέπει να στηριχθεί η θέση τυ ΔΝΤ περί άμεσου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
Η συνάντησή του Αμερικανού αύριο με τον Β.Σόιμπλε στο Βερολίνο είναι κάτι παραπάνω από σημαντική,ειδικά αν υπάρχουν δραματικές εξελίξεις απόψε στην Αθήνα που οδηγήσουν σητν τπώση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Τι θετικό είναι ότι ο Μ.Ντράγκι, τάσσεται υπέρ της άποψης ότι πρέπει "να σπάσει η θηλειά από τον λαιμό" της Ελλάδας. Το επίσης εξαιρετικά σημαντικό: Εδωσε εντολή στις υπηρεσίες της ΕΚΤ να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.
Εντονη είναι η φημολογία για έκτακτες πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών της ΠΑ που θα "εξασφαλίσουν" την ρευστότητα, αλλά αυτό δεν έχει διασταυρωθεί...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου