Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πανούσης: Ντεσπεράντος ιδεοληπτικής αυταρέσκειας


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Ντεσπεράντος εσωστρεφούς ιδεοληπτικής αυταρέσκειας» αποκάλεσε χθες ο Γιάννης Πανούσης τους Π. Λαφαζάνη, Δημ. Στρατούλη και όσους τέλος πάντων απεργάζονται το σενάριο της δραχμής, διαρρηγνύοντας πλέον κάθε σχέση του με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ένα σκληρότατο άρθρο του (στην ιστοσελίδα «Ανοιχτό Παράθυρο») ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλεσε τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ «Λουδίτες που σχεδιάζουν “επανάσταση” επί άλλου πλανήτη, τη στιγμή που το 80% του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στο ευρώ» και τους παρομοίασε «με ρώσικες μπαμπούσκες που είναι (απο)κλεισμένες μέσα στα μαρξιστικά τσιτάτα, στην προ παγκοσμιοποίησης εποχή, σε κορώνες αμφιθέατρου και σε συσχετισμούς κουκιών και τάσεων».

«Παρασυρμένοι από καλοβολεμένους, βαθιά συστημικούς διανοούμενους της Ευρώπης και των ΗΠΑ και από την υφέρπουσα κατάθλιψη ενός λαού που τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι περιούσιος, ορισμένοι αυτοαναγορεύονται σε ντεσπεράντος εσωστρεφούς ιδεοληπτικής αυταρέσκειας», τόνισε ο κ. Πανούσης και αναρωτήθηκε «η εθνική και η προσωπική αξιοπρέπειά τους –που επικαλούνται ως έσχατο επιχείρημά τους– δεν είχε καθόλου θιγεί την εποχή της αστακομακαρονάδας, της ανομίας, της ατιμωρησίας, των λαμογιών και της αναξιοκρατίας;».

Τέλος, τονίζοντας ότι «μόνο προς τα μέσα μπορεί να γίνει το θαύμα αν ανα-γνωρίσουμε τον κακό εαυτό μας και τον αλλάξουμε», έθεσε ως ρητορικό το ερώτημα: «Πότε θα πάψουν οι αριστεροί να δολοφονούν την Αριστερά στο όνομα της καθαρής αριστεροσύνης που μόνον ορισμένοι εξ επιφοιτήσεως του Μαρξ κατέχουν;».



http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου